loading...
بهترین پرستار
صاعدی بازدید : 2208 سه شنبه 25 فروردین 1394 نظرات (3)

تعریف:

پاروتیدکتومی برداشتن غده پاروتید، غده ی بزاقی نزدیک به گوش است.

غدد بزاقی از غدد برون ریز در پستانداران است. غدد بزاقی 2 دسته هستند : 1- غدد موجود در بافت همبند زیرمخاطی دهانکه بطور مداوم ترشح دارند و غدد بزاقی فرعی نامیده می شوند. 2-  سه زوج غده بزاقی اصلی بنام های بناگوشی ، تحت فکی و زیر زبانی

غده پاروتید بزرگترین غده بزاقی است. دو غده پاروتید، یکی در هر طرف صورت، درست در زیر و مقابل گوش وجود دارد.
صاعدی بازدید : 1148 سه شنبه 25 آذر 1393 نظرات (1)

انواع پانسمان هاي مدرن

 

 

مقدمه:

پوست بزرگترين عضو بدن است، سدي بين اعضاي داخلي بد ن ومحيط خارج بوده ودر بسياري از اعمال حياتي بدن شركت دارد.(2) ،حدود 15 تا 20 درصد وزن بدن را به خود اختصاص داده است(3).پوست در محافظت از بافت هاي زيرين در برابر محيط خارج، كنترل درجه حرارت بدن، ايجاد حس ، درك درد، لمس ،گرما،سرما، كمك به نگهداري تبادل مايعات والكتروليت هاي بدن(عرق)، ساخت ويتامين D با استفاه از نور خورشيد، در بيان احساسات وتصوير ذهني از جسم نقش دارد(1).

 

قدمت زخم و درمان زخم به اندازه عمر بشر است .زخم به از هم گسيختگي ساختار نرمال آناتوميكي پوست اطلاق مي شود(4)،كه ممكن است بافت نرم، ماهيچه و يا استخوان را نيز درگير كند .

طولاني شدن توقف در بيمارستان ، گران شدن هزينه هاي درماني، عفونت ، خونريزي، باز شدن زخم و خطر بيرون ريختن احشاء از عوارض زخم مي باشد.(1).

اگزودا مايعي است كه در جريان ترميم زخم ايجاد مي شود  و بايد بخوبي كنترل شود تا محيط مناسبي براي بهبود زخم ايجاد شود.كنترل مناسب ترشحات زخم يكي از كليدهاي ترميم مؤفق زخم است.(5).

 

 

 

   

 

 

  

صاعدی بازدید : 4004 پنجشنبه 12 تیر 1393 نظرات (0)

اتاق عمل قسمتي از بيمارستان يا مركز درماني است كه براي انجام جراحي در نظر گرفته مي‌شود. اتاق عمل به عنوان يكي از مهم‌ترين مراكز توليد درآمد بيمارستان، قلب تپنده بيمارستان نام گرفته است به گونه اي كه ادامه كار اتاق عمل به طور منظم و  موثر مي‌تواند باعث حفظ بقاي اقتصادي بيمارستان شود. از سوي ديگر تاثير عمده گردش كار در اتاق عمل برروي كاركرد بيمارستان بعضا باعث اصرار به ادامه كار اتاق عمل عليرغم نامساعد بودن شرايط كار و نبودن استانداردهاي لازم توسط مسوولان بيمارستان مي‌شود.

صاعدی بازدید : 9017 چهارشنبه 11 تیر 1393 نظرات (0)

شستن دستها برای انجام جراحی را می توان به : 1) روش شستن قسمتهای مختلف دست در زمان های مشخص ، ویا 2) روش شمارش تعداد دفعات برس كشیدن انجام داد .  

صاعدی بازدید : 1791 چهارشنبه 11 تیر 1393 نظرات (0)

آماده كردن پوست قبل از ورود بیمار به اتاق عمل شروع می شود بعضی جراحان ترجیح می دهند كه بیماران از چند روز قبل یا صبح روز جراحی با یك صابون ضد میكروبی حمام كنند كه باید به این بیمارن توصیه نمود كه بعد از شستن خود از روغن ، كرم ، لوسیون و نرم كننده های پوست استفاده نكنند.زیرا بعضی خاصیت ضد میكروبی صابون را كاهش داده و برخی دیگر هم مانع چسبیدن الكترودها به سطح پوست می شوند .پرستار قبل ، حین و پس از پرپ پوست را باید از نظر سلامت و وجود زخم و آسیب دیدگی بررسی نماید. در بعضی جراحی ها مثل اعمال جراحی ارتوپدی جراح مایل است اندام مورد نظر در بخش نیز با محلول ضدعفونی کننده پرپ و تمیز شده و با شان استریل پوشانده شود .

صاعدی بازدید : 1531 یکشنبه 21 اردیبهشت 1393 نظرات (1)

اختلالات شریانی

·         آرتریواسکلروز و آترواسکلروز

آرتریواسکلروز شایع ترین بیماری شریانی است و به معنی " سخت شدن شریان ها " می باشد. این اختلال یک فرآیند منتشر ضخیم شدن فیبرهای عضلانی و لایه های اندوتلیال دیواره ی شریان های کوچک و آرتریول ها است.

آترواسکلروز فرآیند متفاوتی است که لایه ی اینتیمای شریان های بزرگ و متوسط را درگیر می کند. این تغییرات شامل تجمع لیپید ، کلسیم ، اجزای خون ، کربوهیدات ، بافت فیبروز در لایه ی اینتیمای شریان می باشد . این تجمع مواد را آتروما (atheroma) یا پلاک (Plaques)  نیز می گویند.

علی رغم تفاوت فرآیندهای پاتولوژیک در این دو اختلال ، به ندرت ممکن است آنها به طور مجرد ایجاد شوند و بنابراین این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر به کار می روند . با توجه به این که آترواسکلروز نوعی بیماری عمومی شریان ها است ، اما در صورت وجود آترواسکلروز در اندام ها ، معمولا در سایر قسمت های بدن نیز مشاهده می شود.

 

صاعدی بازدید : 1145 شنبه 20 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

فلج مغزی

فلج مغزی چیست؟

[فلج مغزی یک اصطلاح کلی است که گروهی از ضایعات مزمنی که کنترل حرکتی فرد را مختل می کنند، شامل می شود. اختلال حرکتی ناشی از این ضایعه در سالهای اولیه زندگی ظاهر می شود و معمولاً با گذشت زمان بدتر نمی شود. این بیماری در شرایط نقصان تکامل یا آسیب به مناطق حرکتی مغز بوجود می اید که در نتیجه آن این مناطق قادر به کنترل حرکتی و وضعیت بدنی (پوسچر) فرد نمی باشند

صاعدی بازدید : 991 سه شنبه 16 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

 

بیماری دیسک گردن، مختص زندگی شهرنشینی است. در همه انسان ها فرایند فرسایشی دیسک بین ستون مهره ها از سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی آغاز می شود و دیسک به تدریج آب خود را از دست می دهد و علاوه بر اینکه ارتفاع آن کاهش می یابد، انعطاف پذیری اش نیز کمتر می شود. عواملی هم که به این فرسایش سرعت می بخشند و باعث بروز بیماری دردناک و ناتوان کننده ای به نام دیسک گردن می شوند.

صاعدی بازدید : 970 یکشنبه 14 اردیبهشت 1393 نظرات (2)

پولیپ ها رشد غیر نرمالی هستند که در هر اندامی از بدن که شامل رگهای خونی باشند بوجود می آید. پولیپ ها در نواحی خاصی از بدن بوجود می آیند که شامل روده, بینی و رحم است

بیشتر پولیپ ها غیر سرطانی یا خوش خیم هستند، اما به دلیل اینکه پولیپ ها در اثر رشد غیرطبیعی سلول ها ایجاد می شوند، می توانند بعدها سرطانی شوند.

 

صاعدی بازدید : 843 شنبه 13 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

فيزيوتراپي

مقدمه و تاريخچه

اولين انجمن حرفه‌اي فيزيوتراپي به ‌نام انجمن فيزيوتراپي زنان آمريكا به‌ وسيله‌ی خانم ماري مك ميلان در سال 1921 تشكيل گرديد. سپس در آخر دهه‌ی 1930، اين انجمن به‌ نام انجمن فيزيوتراپي آمريكا[1]تغيير نام يافت و مردان نیز در آن شركت كردند و آن زمان يك هزار عضو داشت. پس از دهه‌هاي 1940 و1950 به‌ علت جنگ جهاني دوم و شيوع فلج اطفال، نياز به خدمات فيزيوتراپي گسترش يافت و اكنون تقريباً در تمام كشورهاي جهان، انجمن‌هاي فيزيوتراپي تشكيل شده و يا مؤسسات آموزشي وجود دارد که مشغول تربيت دانشجو در اين رشته‌ی توانبخشي می‌باشند.در ايران نياز به توانبخشی و بازتوانی بیماران و معلولین حركتي در سال‌هاي متمادي حس مي‌شد. برای اولين ‌بار در سال 1350 در دانشگاه تهران، مدرسه‌ی عالي توانبخشي تأسیس شد و در همان سال‌ها دانشکده‌ی علوم توانبخشي وابسته به دانشگاه علوم پزشكي ايران و دانشگاه تهران، پذيرش دانشجو در اين رشته را به ‌عهده گرفتند. تا قبل از انقلاب، دو دانشگاه مذكور دانشجوي ليسانس در رشته‌ی فيزيوتراپي تربيت مي‌كردند ولي پس از انقلاب مخصوصاً زمان جنگ، اين رشته به سرعت گسترش يافت و دانشگاه‌هاي ديگر نیز مشغول تربيت دانشجو در اين رشته‌ی توانبخشي شدند. هم اكنون چند دانشگاه علاوه ‌بر دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد، مشغول تربيت دانشجوي Ph.D هستند.

صاعدی بازدید : 880 شنبه 13 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

سوختگی
نوعی جراحت پوست یا غشاهای مخاطی ( مثل پوشش دهان ، معده ، ملتحمه و مجاری هوایی) است که در اثر گرمای بیش از حد ، سرمای بیش از حد ، مواد شیمیایی و جریان الکتریکی ایجاد می‌شود. جراحت سوختگی می‌تواند از این فراتر رود و ساختمانهای زیر پوست مثل ماهیچه‌ها ، استخوانها ، اعصاب و رگهای خونی را نیز گرفتار کند. 

طبقه‌بندی و ارزیابی سوختگیها 

درباره ما
Profile Pic
دوستان وهمکاران عزیز با سلام لطفا جهت ارائه مطالب مفید و مورد نیازتان نظرات و مطالب درخواستی خود را به آدرسهای ذیل ایمیل یا به سامانه پیام کوتاه پیامک نمائید (با تشکر ) صلاح الدین امراء salahalddinomara@yahoo.com SMS&call:09365325363
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • ارتباط با مدیر سایت
    صفحه ما در فیسبوک
    ورود نویسندگان


    نام کاربری :
    رمز عبور :

    آمار سایت
  • کل مطالب : 62
  • کل نظرات : 21
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 399
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 60
  • بازدید امروز : 16
  • باردید دیروز : 67
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 293
  • بازدید ماه : 263
  • بازدید سال : 5,193
  • بازدید کلی : 322,740